Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Zougla online - Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Zougla online - Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: "– Απεστάλη με Google Toolbar"

Έργα της διεθνώς αναγνωρισμένης συνθέτριας, Ελένης Καραΐνδρου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της μουσικής για τρεις και μόνο παραστάσεις. Η κ. Καραΐνδρου φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, σε παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 19 έως και τις 21 Νοεμβρίου.
Μετά από πέντε χρόνια και ύστερα από την επιτυχημένη «Ελεγεία του ξεριζωμού», η δημιουργός επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα, αποτελούμενο από το έργο «Δαβίδ», μία σκηνική Καντάτα σε ποίηση αγνώστου ποιητή της Χίου του 18ου αιώνα, με αφηγητή τον Δημήτρη Καταλειφό, μαζί με ολοκαίνουργιες αλλά και παλαιότερες συνθέσεις της ορισμένες εκ των οποίων θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό.

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι δεξιοτέχνες θα πλαισιώσουν σκηνικά την Ελένη Καραΐνδρου όπως ο διάσημος νορβηγός σαξοφωνίστας Γιαν Γκάρμπαρεκ, η αμερικανίδα βιολίστρια, αρμένικης καταγωγής Κιμ Κασκασιάν , ο ομποΐστας Βαγγέλης Χριστόπουλος, η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα και οι τραγουδιστές Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο) και Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος).

Την Μικτή χορωδία της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Αντώνης Κοντογεωργίου, ενώ την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής ο Αλέξανδρος Μυράτ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων έχει αναλάβει ο ιδρυτής και διευθυντής της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας ECM και διάσημος παραγωγός Μάνφρεντ Άϊχερ, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Αντώνης Αντύπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: