Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» στο Μέγαρο Μουσικής

Θα μεταδοθεί απευθείας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Γέλια μέχρι δακρύων υπόσχεται να χαρίσει στο αθηναϊκό κοινό μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου. Ο λόγος για τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» («One man, two guvnors»), την σπαρταριστή κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, εκσυγχρονισμένη από τον Ρίτσαρντ Μπιν, σε σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ που θα μεταδοθεί απευθείας από το Εθνικό θέατρο της Αγγλίας, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου( ώρα έναρξης 21.00μ.μ.)

Ο Ρίτσαρντ Μπιν ανακαλύπτει καινούργιες φλέβες χρυσού στον Γκολντόνι, μεταφέροντας το σπάνιο αυτό έργο της Κομέντια ντελ Άρτε, από την Βενετία του 18ου αιώνα, στο «άτακτο» Μπράιτον της δεκαετίας του '60. Το αποτέλεσμα, ένα μωσαϊκό από παντομίμα, music hall, χοντροκομμένα υπονοούμενα, εμπλοκή του κοινού, μεταμφιέσεις, μια δόση από Μπένι Χιλ, σεξ, φαγητό και χρήμα, όλα αρμονικά συνδυασμένα σε μια συναρπαστική κωμωδία.

Ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Μπιν με τις αιφνιδιαστικές, διαρκείς και έξυπνες ατάκες του και ο σκηνοθέτης - και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου - Νίκολας Χάιτνερ με την καλοκουρδισμένη σκηνοθεσία του, αναμένεται να παρασύρουν το κοινό σε ένα γνήσιο, διασκεδαστικό πανδαιμόνιο.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο που έχει αγκαλιάσει την παράσταση, τα περισσότερα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, ενώ όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει μια θέση, κάνουν ουρές πολλών ωρών για κάποιο εισιτήριο της τελευταίας στιγμής.

Το Μέγαρο Μουσικής συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το National Theatre Live. Η παράσταση θα αναμεταδοθεί ζωντανή, στις 375 αίθουσες σε όλο τον κόσμο, που αποτελούν το δίκτυο του προγράμματος National Live, στο οποίο συμμετέχει και το Μέγαρο Μουσικής από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν ήδη αναμεταδοθεί στην Αθήνα, τρεις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας: Ο «Βασιλιάς Ληρ», με τον Ντέρεκ Τζάκομπι, σε σκηνοθεσία Μάικλ Γκράνατζ, ο «Φρανκεστάιν», με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνυ Λη Μίλερ, σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ και ο «Βυσσινόκηπος «του Άντον Τσέχοφ, σε απόδοση του Άντριου Άπτον και σκηνοθεσία του Χάουαρντ Ντέιβις, με την Ζόι Γουαναμέικερ
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: